Premagaj utrujenost!

Premagaj utrujenost!

1 Globoko vdihni

Ko se počutiš utrujeno, globoko vdihni. Zravnaj se in počasi vdihni skozi nos, pri tem pa imej napete trebušne mišice. Za kratek čas zadrži dih in počasi izdihni.

Nekaj preprostih globokih vdihov tvoje telo napolni s kisikom in v hipu se počutiš bolj prebujeno.

2 Pij dovolj vode

Tvoje telo potrebuje vodo. In ne, sokovi in kokakola niso dober nadomestek izgubljene tekočine. Kadar ti primanjkuje vode, je kri bolj gosta, tvoje srce mora močneje delati in ostane ti manj energije.

Kupi si dobro stekleničko za vodo in jo imej ves čas pri sebi. Pomagaj ohranjati planet in poskrbi za svoje telo! ;)

3 Ne pozabi na fizično aktivnost

Vem, vadba je zadnja stvar, ki ti pade na pamet, kadar si utrujen/a. Pa vendar te bo napolnila z energijo. Vadba namreč vpliva neposredno na živčni sistem, poveča energijo in zmanjša utrujenost.

Zanimivo je, da so raziskave pokazale, da bolj intenzivna vadba v primerjavi z zmerno, ne pomeni tudi večjega učinka.

Ko se počutiš izčrpano, se za maksimalni učinek odpravi na bližji hrib, hiter sprehod, lahek tek ali pa vadbo prilagodi svojim zmožnostim.

4 Pravočasno se odpravi v posteljo

Ali ti je ljubše večer podaljšati za 3 ure ali se ves naslednji dan počutiti odlično in poln/a energije?

Zelo majhen odstotek ljudi lahko dobro funkcionira z manj kot 8 urami spanca, pomanjkanje slednjega pa je prav tako dobra podlaga za nastanek številnih bolezni (dokazana je denimo korelacija med pomanjkanjem spanja in večjo obolevnostjo za nekaterimi vrstami raka).

Poskrbi, da se tvoje telo in um spočijeta. Ali si kdaj opazil/a kako lepši je svet, kadar smo naspani?

5 Jej manj in večkrat

Kaj bi najraje storil/a ko zmažeš veliko pico? Malo zadremal/a, kajne?

Če se le da, svoje obroke razdeli na čim več manjših obrokov.

In saj veš, sadje, zelenjava in oreški kot mini malica, so boljši, kot čokoladni piškoti, ki jih hraniš v skrivnem predalu. Hrana z visoko vsebnostjo sladkorjev in slabih maščob po povzročila nenaden skok, nato pa močan padec energije.

6 Ne pretiravaj s kavo.

V majhnih količinah te bo kava poživila, po četrti ali peti skodelici v dnevu pa se boš, nasprotno, počutil/a utrujeno. Sicer pa zrna pražene kave vsebujejo določene snovi, ki spodbujajo lakoto ali preprečujejo absorpcijo železa. Zaradi tega je lahko motena oskrba telesa s kisikom.

 


Oznake

Sale

Unavailable

Sold Out